IFK Ystad FK

Referat: Borrby IF - IFK Ystad FK

Borrby IF - IFK Ystad 1-0 (0-0)
Målskytt: Harry Nilsson
Årets skönaste seger då Baddarpågarna besegrade en av seriefavoriterna, nämligen IFK Ystad.
Första halvlek var spelet nästan helt förlagt till Borrbys planhalva. IFK Ystad skapade en hel del chanser och närmast kom de med en stolpträff. Rasmus gjorde även en suverän räddning och räddade oss från ett baklängesmål. När domaren satte pipan i munnen för halvlek, så var det ett välkommet avbrott.
I andra halvlek kom BIF ut som ett nytt lag och flyttade fram positionerna och började skapa lite halvchanser. I matchminut 60 så drog Harry en frispark i mål. Därefter så ökade Ystad åter trycket, utan att skapa de riktigt heta chanserna och Borrby var inte ofarliga i sina omställningar. I andra halvlek så l luftade Borrby IF hela bänken och alla 5 gjorde en stor och viktigt kämpainsats. De sista 10 minuterna så öste IFK på med bollar in i Borrbys straffområde, men Borrbyspelarna lyckades freda målet och 1-0 stod sig tiden ut.
En enorm kämpainsats av alla spelarna, med ett litet extra + till Rasmus i målet och Alex som var grym i försvaret.
Innan sommaruppehållet så väntar Esperöd borta den 13 juli. Kan man hoppas på 3 poäng även där!?